Miguel Cortés (f. 1964) arbetar i sina verk med kropp, multimedia och text där den samtida danskonsten bildar en klangbotten, färgad av en karriär som sträcker sig 30 år tillbaka i tiden inom dans, teater och film. I fokus för Cortés utforskande befinner sig ofta det mellanmänskliga mötet; en relation till människan där skröpligheten är en del av samvaron. Av speciellt intresse är olika typer av tillstånd som för honom utgör en väsentlig del av varandet: mellanrummen där vi uppfattar och upplever oss i världen.
Hans verk utgår ofta ifrån sociala frågeställningar vilka styr och sätter sin prägel på valet av uttrycksmedel. Inbäddat i en tvärkonstnärlig kontext ges kropp, media, rum och text plats i sökandet efter det dialogiska.
Från och med 2014 (då Flytande Galleriet blir en renodlad kollaborativ plattform) driver han sina enskilda konstnärliga projekt genom The Art & Confusion Project, www.artandconfusion.com.
Malin Skoglund (f. 1975) undersöker utanförskap och kroppens och språkets gränser. Hon har varit verksam som scenkonstnär i Skåne med uppsättningar som Sunset over Malmö Boulevard (Bastionen 2011), Play/the Game (Inkonst 2008), Recycle (Inkonst 2006) och Jag är en människa inte att lita på, eller Domino Dancing (Teater Lilith 2006).
"Med rörelse och ord som råmaterial söker jag skärpa för att spegla och bearbeta den verklighet som omger mig. Texten är en språngbräda in i rörelse och har ofta rytmiska undertoner eller poetiska dimensioner."
Sceniskt dras hennes arbete mot det udda eller absurda, personliga uttryck, och karaktärer. Humor och satir har utvecklats som ett sätt att kritisera. Hon vill synliggöra längtan och motstånd, både inre och yttre, och belysa en del av de koder och normer som styr det samhälle vi lever i. Rörelserna kan arbeta som textens undermedvetna, dess känsloliv, eller kanske som dess motpol. Scenkonstens förgänglighet och omedelbarhet ställs mot ordens tyngd och spår.
Malin har en Interschool Masters Degree på California Institute of the Arts (critical studies och koreografi). Hon är utbildad i fysisk teater på Ècole Jacques Lecoq och har även en Bachelors Degree från London Contemporary Dance School. Malin erhöll Region Skåne Kulturstipendium 2007 och Malmö Stads Kulturstipendium 2006.
Claudine Ulrich (f.1962) är intresserad i att ta dansen till det urbana rummet och oväntade ställen där hon ofta kombinerar dans med klättring. En praktik som blivit lite till hennes signum. Att uppträda i gränslandet mellan det offentliga och det privata rum är för henne ett sätt att bryta normer på ett icke provocerande sätt. Hennes verk har surrealistiska, poetiska, explosiva moment, gärna med en pris humor. För Claudine är verkligheten som vi är vana vid bara en av alla möjliga interpretationer, och Varför inte? är yttrandet som sipprar genom hennes verk.